A girl

Perempuan. Selalu sahaja merungut. itu tak cukup ini tak betul apa sahaja buat tidak kena. Bila dah masuk bab cinta terlalu mencintai lelaki itu. kuat cemburu kuat menangis kuat terasa. 

Bila kecewa seakan akan ingin satu dunia dengar kesedihan dia. Selalu nak menang. tapi selalu pendam sampai pecah kepala pendam perasaan yang tah apa apa. Menangis sendiri

Terlalu leka dengan fashion. Terlalu terikut ikut gaya orang sekeliling yg baginya cukup sempurna kadang kala lupa nak 'ukur baju di badan sendiri'

Malah dia sering lupa tiada apa untuk dikejar kerana dunia dia hanya rumah. 

Kalau dah bahgia tu tak reti duduk diam. Buat perangai mcm dia masih level smart reader kids. sampai satu saat perangai tadika kemas nya itu ditegur hina orang, dikatakan 'gedik' boleh jadi terasa menusuk nusuk hati. masuk bilik menangis sendiri lagi dlm hati dh mula merungut lagi 'aku cuma dah lama tak happy je'

Tiba tiba sedar berat badan tak ubah seperti "belon" "nangka" "elephant" merungut sendiri padahal bila ditegur jangan kuat makan marah sibuk salahkan org. tak boleh ditegur pasal makan. Nak kurus nak badan macam kerengge tp tak reti jaga makan. Dah gemuk marah sedih. 

Dan bila dalam majlis ilmu. Sejuk buat sedu tahap gedik datang. Kadang kadang sakit dada tak hingin sama skali. Bila didengar kawan setuition digelakkan malah ada yg mengganggap dibuat buat. Tapi percaya bukan keinginan empunya diri.

Perempuan jenis ni mmg mengada siapa yg baran mmg rasa nak bg penyepak tanpa bayaran. dan perempuan itu jugak lah sebenarnya aku...

Gambar tiada kene mengena. 

Popular posts from this blog

ye ni pasal awak!

Aku

ibu