Posts

Showing posts from December, 2015

Suka sebab?

Image
(maybe one day i will stare at this picture and say Ya Allah muka aku hahaha) :D
Assalamualaikum. Kita berjumpa lagi dalam episode hari ini. Sajalah nak bagitau gambar ni masa Decom Dinner haritu, and i was 19 heeeee suka sukaaaaaaaaa ahaks!
Sambil sambil dengar lagu Barakallah by Maher Zain ni (feeling nak kawen sangat) ecehhhhh gituu. Eh takde lah I'm not listening to any song sebab macam suka lah dengar bunyi bila tengah menaip tu boleh la rasa macam journalist gituu kan. hiks! oh ya, topic yang bakal dihuraikan dari seorang perempuan bernama ommi maisarah harini ialah 'kenapa suka blog' :>
First and foremost, blog ni macam membantu gak lah kalau ada perasaan yang tak sedap tu tengah kusut dalam otak ni kan taktau nak timbus kat mana, maka boleh laaa curah kek sini haa. Tapi sebenarnya takdala macam bila tengah stress tu terus on blog, hahaha setahun dua tiga kali je memandang faktor hidup yang busy manjang sekarang ni macam tak selalu sangat dah bukak blog ish mema…

ye ni pasal awak!

Image
Assalamualaikum. Penyakit nak update blog ni datang lagi lah, sorry i can't help. Like i always said, my blog my rules laaaaaa ehekehek. Okay, hangpa tau tak sekarang waktu jam pukul brapa? 5:45am. Gimme that SHOCK-LIKE-WANT-TO-DIE FACE , hahahaha takpe suka hati den ah nak tidur pukul brapa kan. macam jenis aku ni suka bangun lewat tidur lewat hihi sebab duk pk masa bujang ni je la dapat bangun lewat pon. kann? ya ampun kalau mak mertua nak buat suprise dtg rumah ni mesti dia yang surprise, takpasal pasal kena reject 😭😭 sorry mak mertua 🙏🏻

ehh? actually im away far from the topic. okay, focus! nampak tak gambar perempuan amat bahgia kek atah nun? haaaaaaaa itu saya la hikkkk! ( takboleh upload gambar awak nanti orang lain sapu) eh? too much en? hahahahahaha you know what, that picture was taken on my 19th birthday. Ya Allah, hanya Allah saja yang tahu macam mana rasa bahgianya ada orang (selain dari family) berusaha bersungguh sungguh nak celebrate nak suprise kan kita. that…

Dengar sini !!!!!

Image
May I start with Assalamualaikum :) Siapa tak jawab berdosa tau! Haha :D  Okay guys, so here we are closer to start a brand new day, new year, new chapter of our life right? I'm a little bit curious wondering what will happen next? feeling nervous to wait the journey that i will go thru and syukur Alhamdullilah kepada Allah sb dia beri peluang lagi ha nak bernafas nak tidur nak makan nak jalan jalan nak belajar. Banyak sangat dosa 19 tahun hidup ni but still He give me like 10000000000000 chances so that boleh la mohon banyak banyak diampunkan dosa dan i must to admit that i still have time macam mana nak jd a better person, (eceeeywah) and i still have time to cheer up myself (yayyyy!) hahah happy kan diri sendiri and appreciate orang sekeliling.
Tahun 2016 ni takda dah tahun nak tunggu2 orang, nak nangis2 pukul 4-5 pagi eh takda dah sb that was sooooo 2015 😁😁😁😁😁😁😁
Listen! siapa siapa yang terbaca post ni (tadi dah bg link dekat wc and fb kan), if you know who i am and i h…