Dengar sini !!!!!


May I start with Assalamualaikum :) Siapa tak jawab berdosa tau! Haha :D 
Okay guys, so here we are closer to start a brand new day, new year, new chapter of our life right? I'm a little bit curious wondering what will happen next? feeling nervous to wait the journey that i will go thru and syukur Alhamdullilah kepada Allah sb dia beri peluang lagi ha nak bernafas nak tidur nak makan nak jalan jalan nak belajar. Banyak sangat dosa 19 tahun hidup ni but still He give me like 10000000000000 chances so that boleh la mohon banyak banyak diampunkan dosa dan i must to admit that i still have time macam mana nak jd a better person, (eceeeywah) and i still have time to cheer up myself (yayyyy!) hahah happy kan diri sendiri and appreciate orang sekeliling.

Tahun 2016 ni takda dah tahun nak tunggu2 orang, nak nangis2 pukul 4-5 pagi eh takda dah sb that was sooooo 2015 šŸ˜šŸ˜šŸ˜šŸ˜šŸ˜šŸ˜šŸ˜

Listen! siapa siapa yang terbaca post ni (tadi dah bg link dekat wc and fb kan), if you know who i am and i have been hurt your feelings, insult, terejek termaki terkata or pape jelah yang menyakitkan hati, whatever i have done something wrong towards you. Please please please! Maafkan dosa salah silap saya. 

Okay, 2016! 96's ? You are 20!!!!!! no more teen, no more belas belas, #jangannakperasanremaja okay? hahahahaha susah ni nak terima hakikat dah 20. Ya Allah dah tua sangat dah ni. :((((((( but still tak kawen kawen lagi, dengar jelah rumors kawan kawan seangkatan sekelas sekolah sebilik darjah and so on dah nak kawen. diri sendiri? masih sibuk bergelumang dengan buku assignment blerghhhh! hmm can i cry forever? hahahahahahhahah life goes on babeyyyhhhh! 

So, i want to say goodbye to my 2015. 2015 has taught me like mostly everything. i learn how to forgive and forget, how to not being clumsy like i used to hahahahahah and yes the best part is i learn to move on!!!! Weeeeehuuuuuuuuuu move on dari cinta pertama yang tak jadi ewahhhh haha ! itu perkara yang paling menggembirakan dalam hidup saya :) And 2015 syukur Alhamdulillah, Allah beri saya seseorang yang baru. menggantikan dia yang nyata nyata sudah tinggalkan saya hahahahahha maybe I'm just not good enough for him. its okay, semoga dia bahgia. And now I still can breath, eat, laugh, sleep like a normal person. syukur ya Allah.

(sebab dah bahgia ni rasa mcam nanti nak post pasal mamat sorang ni yang hahahahha macam macam pe'el (perangai) tp he has bought so many colors in my miserable yet fun life hihi)

how about friends stuff? Obviously, i learn to know, to observe, and to describe the one yang sentiasa ada thru everything even tho kadang kadang or most of the time dia tersangatlah mencabar kesabaran. Kadang2 bila mata kita ternampak kawan sorang ni dan hati kata oh dia nilah orang nya, dan kita macam tak peduli dh yg lain tu, leka la dok jaga kawan sorang ni sampai satu masa Allah bukak mata ni tengok balik, observe balik mana kaca mana pandora. And that one yang ada perangai yang menguji kesabaran ni sebenarnya sangat sangat penting okay trust me! But still, i am so grateful to have wonderful, nice, cool, humble people around me. They are part of my life! Love them so much it hurt!!!!!!!

So my not-so-teenager life has taught me that, jangan sesekali jugde orang, jangan cakap pasal orang kalau taknak buat benda yang orang tu buat. Belajar la untuk redha walaupun benda tu memang mohon sangat taknak jadi. belajar jadi ikhlas buat semua benda kalau tak nanti sia sia je buat itu ini end up we got nothing! Trust me. Terlalu banyak sangat quote kalau nak di list kan dari apa yang kita lalui untuk 2015. do you get me? hahahahahahhaa aku pon dah lost tak tau macam mana nak sampaikan maksud yang tersirat di hati ni. only God knows emmmmm.

Okay untuk pengakhirannya, Selamat Tahun Baru. Semoga Allah merahmati semua dan kita tak buat dah dosa dosa lama silap silap yang dah terbuat tu. Macam orang cakap, belajar dari kesilapan. Sorry if i sound too harsh or too over. Forgive me! Bye (emoji takde tak best :( hmmm )

Popular posts from this blog

ye ni pasal awak!

Aku

ibu