Suka sebab?

(maybe one day i will stare at this picture and say Ya Allah muka aku hahaha) :D

Assalamualaikum. Kita berjumpa lagi dalam episode hari ini. Sajalah nak bagitau gambar ni masa Decom Dinner haritu, and i was 19 heeeee suka sukaaaaaaaaa ahaks!

Sambil sambil dengar lagu Barakallah by Maher Zain ni (feeling nak kawen sangat) ecehhhhh gituu. Eh takde lah I'm not listening to any song sebab macam suka lah dengar bunyi bila tengah menaip tu boleh la rasa macam journalist gituu kan. hiks! oh ya, topic yang bakal dihuraikan dari seorang perempuan bernama ommi maisarah harini ialah 'kenapa suka blog' :>

First and foremost, blog ni macam membantu gak lah kalau ada perasaan yang tak sedap tu tengah kusut dalam otak ni kan taktau nak timbus kat mana, maka boleh laaa curah kek sini haa. Tapi sebenarnya takdala macam bila tengah stress tu terus on blog, hahaha setahun dua tiga kali je memandang faktor hidup yang busy manjang sekarang ni macam tak selalu sangat dah bukak blog ish memang takda masa laahhhh. Ada masa pon waktu makan jelah, tp takkan lah nak sacrifice masa makan eh memang tak lah hahahahahaha. Tapi don't get me wrong, i know mengadu pada Allah tu much more better. Yes no doubt, Allah is the best listener. But on the other way boleh je suka suka buat jadi hobi menaip kat sini kan. Heeeeeeeeee :3

I'm not the type yang senang nak bgtau orang perasaan sendiri (saja laaa nak bagitau) hahahahha nak cakap sebab pon taktau. Kalau boleh tu rasa nak simpan sorang sorang je. My reason maybe aku rasa macam okay aku pon sama je macam typical perempuan yang lain, ada masa terasa ada masa sakit hati ada masa marah ada masa sedih and so on. So kalau macam dh terasa dengan someone tu i rather to keep it by myself, at least biar aku jelah yang terasa. But if kalau dah confess my feelings my thoughts mungkin ada je nanti yang anggap mcm ohh perasaan aku jelah nak kena jaga. haaa macam tu so mcm tak brapa suka nak dengar. And tambah tambah pulak mulut seorang perempuan species aku ni kalau dah marah tu kalau tak jaga ha boleh buat orang sakit hati tanpa bayaran jee kan. So memang wajar la simpan sendiri. 

But, indahnya hidup bila ada orang yang concern tanya ok tak tanya kenapa tanya itu ini. Seboleh boleh nak kita cakap kita rasa apa semua. Rasa macam sayangnya kat kau orang. (orang orang yang tanya tu)  

Selain dari suka blog, aku ada gak suka benda lain. ummmmmm sebagai contoh suka tidur makan perabih duit haa lepas tu ulang balik la 3 perkara ni. Suka dia pon ada gak senanye hihikk. 


Adios amigos :D



Popular posts from this blog

ye ni pasal awak!

Aku

ibu