ye ni pasal awak!

Assalamualaikum. Penyakit nak update blog ni datang lagi lah, sorry i can't help. Like i always said, my blog my rules laaaaaa ehekehek. Okay, hangpa tau tak sekarang waktu jam pukul brapa? 5:45am. Gimme that SHOCK-LIKE-WANT-TO-DIE FACE , hahahaha takpe suka hati den ah nak tidur pukul brapa kan. macam jenis aku ni suka bangun lewat tidur lewat hihi sebab duk pk masa bujang ni je la dapat bangun lewat pon. kann? ya ampun kalau mak mertua nak buat suprise dtg rumah ni mesti dia yang surprise, takpasal pasal kena reject 😭😭 sorry mak mertua 🙏🏻

ehh? actually im away far from the topic. okay, focus! nampak tak gambar perempuan amat bahgia kek atah nun? haaaaaaaa itu saya la hikkkk! ( takboleh upload gambar awak nanti orang lain sapu) eh? too much en? hahahahahaha you know what, that picture was taken on my 19th birthday. Ya Allah, hanya Allah saja yang tahu macam mana rasa bahgianya ada orang (selain dari family) berusaha bersungguh sungguh nak celebrate nak suprise kan kita. that struggle 🤗 appreciate sangat sampai mati. heeeeeee sangat sayang mereka. it is okay if i mention their names? for sure okay lah kan. Shahirah mel and him :)

him? siapa him tu? ewaahhhh 😁 Okay sekarang ni nak cakap pasal dia lah ni. Ready tak nak baca? (takda orang baca pon) hahahaha takpelah belog ni mmg tak dituju dibuat dikhas kan untuk bg orang baca pon, suka suka hati tok nenek aku je. (Al-fatihah untuk nenek saya.)

Okay so ada lah seorang mamat ni kan, dia sekarang dah jadi one of my favorite people, part of my life and i hope soon will be my everything (kalau dia nak angkut aku jadi bini la) hiks! it may sounds like tak brapa nak matang dan macam budak-sekolah-baru-nak-bercinta tp takkisah lah tu, no doubt memang tak berfikiran matang sepenuhnya dan still sebelum tak sempat nak terimakasih sangat kat dia sebab dia banyak tolong banyak bantu dalam misi aku untuk MOVE ON!!! daripada cinta pertama yang tak jadi tu musnah tahun tengah spm sampai habis spm sampai masuk kolej punya lah struggle nak move on tak boleh,  his presence in my life (eceyyyyhh) better known as paus dalam tak sengaja banyak hulurkan tangan kaki dan urat sendi dia. you know how much i owe him. im not saying like aku puja teramat sangat lelaki yang belum halal utk aku, even tak brani nak puji sangat sebab takut putus tali di tengah jalan tak pasal meroyan kali ke2 😫 tp taktau la perasaan nak terimakasih tu membuak buak. Sebab kalau dia still kejar orang lain, takde la dia boleh tolong aku move on en. Bersyukur jugak sb Allah dengar doa.

Taktau la apa yang dia buat, boleh buat aku bukak hati yang kusut fikir orang yang memang dh buang aku jauh jauh. At first jumpa dalam kelas tak suka dia i mean bukan la benci tp ada la kat hati tu sikit macam erghhhh annoying nya. padahal sebelum ni jumpa lelaki takde la perasaan tu. haa sekarang ni dia punya suka dah tahap jatuh cinta aduhh. Thanks to him sebab TERpandang aku yang memang takde dalam list women-crush-everyday hahaha! From the start yang aku kena approach tu (macam laku sangat je kan nak ckp kena approach hahahahha) mmg heartless lagi sampai laa dengan bantuan kawan kawan sehogeh sehingusan. Dieorang sangat membantu k. Ya Allah bersyukur nya dapat kawan gitu. serious syukur Alhamdulillah.

haa lepas pada itu, maka sikit sikit nampak la macam mana perangai rupa sikap semua la yang tak nampak before this. Tak expect pon classmate sorang ni sebenarnya ada talent mengayat hihikkks! (tp tak rasa dia saja tabur ayat sweet tanpa niat pon) kat mata ni macam dah suka (budak budak zaman skrg mmg tk malu nak ckp suka dekat orang) hm dh suka bila kita (as a girl) dh notice yang dia notice & tahu dan simpan semua selok belok celah belah perangai & cara makan gelak cara cakap even cara kita korek hidung pon ada dlm poket dia. i was like mamat ni kan annoying ya ampun tp bila masa pulak dia peghati aku haa gituww. kat situ rasa lah special sikit hahahahha even tho tak pernah expect pon hati ni boleh terima some other guy and orang lama yang ditunggu 1/2 mati tu dah sikit2 pupus walaupun dah set in mind semua lelaki sama takda beza dan lelaki takda yang serious semua main2. memang dia ni jenis yang main2 i mean dia funny suka gelak aku pon cam pelik gak macam takde masalah je mamat ni. so bila dia confess  jauhhh di celah hati rasa dia serious (nak suruh confess pon aku yang paksa tau ha mcm mana prasaan yg dia main2 je tu takde) tp yang banyak nye rasa dia memain je. Syukur jugak bila tau dia memang betul2 tak main2. camne boleh tau?

jeng jeng jeng!! tau sebab dia sudi nak jengok ibu haritu. maybe yang ni dengar macam cliche tp for me bila efforts seorang lelaki datang rumah semata2 nak tunjuk diri tu i take it seriously la. tapi tak boleh nak yakin sgt, nanti kang malu sendri pulak en but still rasa macam ya Allah. nervous, suka, seronok, and obviously bahgia. (jgn bg dia tahu nanti dia over sorang2 hahahahahah)

before this dia punya effort nak buat aku hepi tu dah nampak sampai tiup belon masa traffic light merah, belanja roti canai, blanje air bawak gi situ bawak g sini, dan tanpe sedar senanya dia banyak gak habis duit sebab aku hahahahahahhaah tp hati tu mcm ego en cakap jangan percaya dia ni, mamat ni memain je. (yelah biasa la orang baru lepas hard broken mmg gituuu)

and you know, bukan nak ckp i turn into a girl yang dh baik tp since i know him, rasa mcm first time ada org support supaya kita boleh jd baik dri seblum. Mcm yg org nampak i change my apprearence the way i put my cloth on, the way i wear my scarf. Orang ckp semua sb dia semua sb nak seek attention dia hmmm. Sedih juga dengar.. Actually dalam hati ni takde prasaan berubah sebab dia tp dh ada rasa berani nk berubah sikit2 bila tau dia support. Before this pasang niat je lah manjang bertahun2 kaki tangan badan semua tak gerak lagi, Allah dh bg ujian besar mcm tu pon tak gerak lg. Bila tau dh ada org support baru la ada initiative nak gerak, tulah kan ubah untuk diri sendri pon pomaleh. 

Jadi bukan sebab dia, tp dia banyak tolong (terimakasih awak) Besides masa tu bukan dia je yg start sokong, ada sorang kawan ni yg start bukak mata ni sampai ada rasa kena ubah. (terimakasih kawan)

But still I'm still not good enough. Hmm

Kalau dulu tak bukak mata hati supaya boleh fikir pasal dosa tapi Allah tak bg peluang kat aku nak selalu jumpa lelaki yang aku rasa boleh pegang tangan boleh sentuh senang senang mcm tu. Lepas dh ada rasa sedar sikit yang benda2 mcm tu dosa baru Allah bg peluang hari hari jumpa lelaki yang dh gantikan lelaki tu. 

Why im saying this?

Sbb i really hope he is the one. so that aku takkan ada rasa regret tulis ni untuk dia.

takkan ada rasa menyesal fikir dia lelaki yg mmg ada utk aku 24/7 nanti,

takkan ada rasa nyesal nak bagitau dia, dia penting dia special. Nak bg dia tahu perempuan yg tak baik ni dh berharap, mmg harapan tu tinggi. Walaupon in real life, muka ni yang selalu marah2 tengking2 rasa nak tumbuk lempang semua ada kt dia. Susah betul nak jadi sweet, sorry im not that type of girl friend hmmmm sedih jugak kadang2 mikir kenapa la takde deria sweet.

Bila masih belum halal ni memang takut nak cakap lebih2 macam ni. Takut tak kemana takut tersangkut terputus lepastu masing2 dah tak kenal masing2. Kalau dulu putus cinta sampai telan ubat tidur 2 botol seminggu, masuk hospital, histeria sampai susahkan ibu ayah (tulah orang dah kata jangan bercinta masa sekolah, degil!) Kalau dh bercinta lepas sekolah hard broken lg guane pulak rupa. Memang takut benda dh jadi, jadi lagi sekali. Lagi2 kita ni perempuan mudah sangat orang nak kata, mudah sgt orang nak judge bila benda yang kita buat ni relate dengan lelaki.


To you! Pls know awak sangat baik. Perempuan yang tak seberapa nak baik ni nak cakap terimakasih. terimakasih jadi yang paling sweet and please sweet sampai bila2!!! that is the only thing i ask for. (tolong jangan percaya) banyak lagi benda nak mintak ni hahahahhaha

okay bye!

Popular posts from this blog

ibu

hate