Posts

Showing posts from May, 2014

IMSOMNIA

Image
Lately, susahnyaa nak tidur malam. ya Allah kenapa taktau lah. Berjam jam cuba lelapkan mata sampai berpinar mata pening kepala keluar air mata tak jugak lelap. i dont know why. Tensionnn betul tak boleh tidur. 
12 malam sampai matahari terbit aku cuba lelap mata. macam macam fikir macam macam ingat macam macam dk main main dalam kepala otak ni. yes sure mesti ada dalam ingatan aku. takkan sebab dia aku tak tidur kot. hmmmmmm. 
kalaulah sbb dia ya Allah bodohnyaa aku. tak tidur tidur sedangkan dia? apa pon aku taktau dia buat apa dgn apa kat mana kat sana. 
Korang yg baca ni doakan la aku dapat tidur mcm biasa. Sungguhlah org ckp tidur itu nikmat. hilang nikmat tidur mmg parah. Hmmm. STRESS

Budak baru itu sayaaaaa la

Semenjak memenjak dah pandai edit code blog ni, background aku asyik bertukar bertukar jeeee. Haha nampak kan kejakunan guwe. lewls --' Anyway, thanks to HANNA FARISHA sb dia yg bg link blogskin.com kt aku.. kalau tak cam dak dak baru nak up je aku punya blog. Saye sekarang tengah belajar main codes. So kalau jakgi seminit dua bertukar lagi harap tiada rasa menyampah. haha mcm la ada sangat viewers nye pon. Lalalalala. ok bye

Bcs i hve insomnia

Image

Your life, you decide

Image
n
DUNIA - siapa lambat, dia tinggal.
Bagi aku yg tak berapa nak kedepan ni nak saja cakap. 
Manusia ada dua pilihan. 
Nak jadi pokok yang tinggi yang terpaksa hadap terpaksa tahan angin yang kencang, yang kadangkala boleh menumbangkan sepohon pokok yg tinggi tetapi tidak dipijak orang. ATAU, ingin menjadi rumput yg tak payah menahan angin ribut kencang tetapi sentiasa dipijak orang...
Kalau aku..... aku cuba jadi pokok. Sekiranya aku ditumbangkan angin ribut skali pon sekurangkurangnya aku tak rela dipijak.

My wish

Image
Okay stop hold on the "things" tht brings you down. Bersyukur je dengan apa yang ada. bcs someone out there or maybe millions of people out there want living a life like yours.
Sebulan je lagi, im away far from family relatives friends and cousins. Sebulan je lagi, dunia rumah akan jadi dunia kampus dunia kenal org kenal ragam org and blah blah blah. Am i ready fr it? 
Nope. yes the truth is no. Beneath my positive thinking, i feels like im still a kid tht needs to be feed to be protect to be care for. Haha gedik en. Im sorry fr being tht kind of girl. 
So, Kolej Profesional Mara, Indera Mahkota Pahang pls be nice okay.
XOXO

Nvr mind. Im okay

Image
You know how it feels when you giving up on the things you always want to. you can't stand any longer to fight fr want you want. Bcs you deeply hurt :'( 
Hurt bcs of someone you really love, you really thought he will be there fr you forever. Bcs of someone who brings you happiness once upon time. But now he totally changed. He turn into someone you never imagine he could  be. 
You miss the old him. How the momories dont change but the people now changed. 
Yes Im broken. But its okay, Allah will gives me someone better than you.
Believes in faith, put trust to Allah. InsyaAllah

A girl

Image
Perempuan. Selalu sahaja merungut. itu tak cukup ini tak betul apa sahaja buat tidak kena. Bila dah masuk bab cinta terlalu mencintai lelaki itu. kuat cemburu kuat menangis kuat terasa. 
Bila kecewa seakan akan ingin satu dunia dengar kesedihan dia. Selalu nak menang. tapi selalu pendam sampai pecah kepala pendam perasaan yang tah apa apa. Menangis sendiri
Terlalu leka dengan fashion. Terlalu terikut ikut gaya orang sekeliling yg baginya cukup sempurna kadang kala lupa nak 'ukur baju di badan sendiri'
Malah dia sering lupa tiada apa untuk dikejar kerana dunia dia hanya rumah. 
Kalau dah bahgia tu tak reti duduk diam. Buat perangai mcm dia masih level smart reader kids. sampai satu saat perangai tadika kemas nya itu ditegur hina orang, dikatakan 'gedik' boleh jadi terasa menusuk nusuk hati. masuk bilik menangis sendiri lagi dlm hati dh mula merungut lagi 'aku cuma dah lama tak happy je'
Tiba tiba sedar berat badan tak ubah seperti "belon" "nangka…

Laalaaaaalaaa

Image
hi, blog is on progress. hohooooo new skin new fonts all brand new things on my blog. lahf ya x

Cause life like this.

Image
Things changed. People changed. But the momories don't.
People make everything seems so complicated. While its really not.
People easy come and easy go. Take it or leave it.
Heart. You can never fix a heart once its broken. And mine was hard broken....

Aku

Image
Bermaknakah tiap baris kata kata atau kah hanya di bibir saja. Bersungguhkah rindu yang engkau pamirkan atau kah hanya sekadar lakonan?
RINDU.
rinduku tak berubah
Aku ingin meminta pada yg ada aku ingin merindu pada yg kasih aku ingin merayu pada mu yang sudi merinduku.
AKU RINDU.. 

hate

Image
manusia sekarang mudah lupa pada jasa. mudah lupa pada janji mudah lupa pada kata kata manis yg dilemparkan suatu ketika dulu.
sedangkan janji pada Tuhan sendiri sering diabaikan apatah lagi janji kepada kekasih atau sekadar kawan. 
cakap. sesiapa boleh cakap. cakap hanya air liur sahaja keluar sampai tiba masa diri sendiri lupa apa yg dicakapkan apa yg dijanjikan. cuba kau buat apa yg kau cakap tu.tengok sampai tara mana boleh nuhh.

i miss you

Image
now you're gone. i realise my love fr you was strong. i miss you here, now you're gone. i keep waiting by the phone, with your pictures hanging on the wall ✌

Bicara

Image
dunia sekarang semakin hampir. hampir ke akhirnya. dah tak da masa nak sedih sedih pikir benda yg boleh buat kau sedih. selalu orang kata move on saja and live happily.  sepatutnya manusia skrg semakin dekat dengan Pencipta nya, memandang kan manusia sendiri sudah tahu dunia ni tak lama je lagi
tapi nama pon manusia. semua masih leka dengan dunia. kejar itu kejar ini. termasuk si penis ini diri aku sendiri. Ya Allah alpa sungguh dengan dunia. taktau apa yang diri sendiri nak. dapat yg tu nak ya g lain dapat yg lain nak yg lain lagi. sentiasa tak puas
hiburan merata rata. seperti contoh ini lah menaip di belog membuang masa. 
Semoga Allah mengampunkan segala dosa doaa kita. Amin

Weeeeeee :*

Image
tak usah kau bicara apalagi. hati ini semakin keras sekerasnya. hahahhaaha itu lah permulaan bicara kita.
ekceli kan hihi tengok lah belog kite dah pon kite kemas kan. kemaih dak? haruslah ka . walaupon tak seberapa tapi em boleh lah wajah baru dia boleh lah. dk usha belog orang kemain lagi depa punya belog lawa lawa style gila sampai kat aku maam nok harey ja. hahahaa maaf kasar ye? lek ahh bhai.
okay saya semakn syok sendri disini. emmmm my blog my rules haha
okbai

Start a New Life

Image
Hai everybodehhh. ok tengok lah title kan apa wa tulis. em ek ce li kan senanye nak share new thing fr me. emmmm alhamdulillah sangat sangat Allah bagi peluang kat aku utk sambung study lagi. well you know spm aku mmg tk seberapa. takat 1 A je. lain semua tibai B. tp alhamdulillah aku dapat blaja dekat Kolej Profesional Mara, Indera Mahkota Pahang. yup, pahang. jauh kan? bg aku jauh bangat dari Seremban. Aku takpernah berjauhan dari pamily. i'll nver been in situation like this. can anyone tell me how its like? Diploma in english communication abt 3 years. 3 tahun je apa sangat. kate nye nanti dapat elaun kat kolej ni. so ptptn takdak lah. paling tak best pg 1 july. so means? means what? kemon birthday aku sambut sensorang kat sana. aiyoooo what the heck! but sokehh lah satgi aku bantai nangis sensorang lah. puasa kat sana adoyaiiii kuatkanlah prasaan jiwa dan batin ku. Amin. and last, bakal dengar takbir rayaa dalam bas. 😭😭😭😭😭😭😭😭

Me again :*

Image
Hai uols. apa habaq semua nya? baik baik ja kan? huehuehhhh kini saya kembali mengupdatekan diri di blog tercinta tersayang terold sekali. baru je install blogger kat enpon murah saya. so boleh lah klw macam jejiwang je kan perasaan ni teruih ceq bukak blog ni. ekceli blog ni followers takde lah ramai mana takat 20 org je. blog yg lama dah dipupuskan ni kira blog baru gak ah selepas blog lama. blog lama tu ramai sikit followers nye tp akan daya telah di pupuskan. nevermind, so i start w bismillah sbahai peresmian blog yg akan diupdate emmmmm bukan hari2 tp selalu. insyaAllah hari hari. thanks fr reading. may Allah bless all of us ✌