Posts

ibu

Orang yang akan sentiasa ada,yang sentiasa menegur menunggu memberi kebahgiaan memudahkan menolong dan sentiasa memaafkan.
kalau nak kira salah silap seorang anak kpd ibu mmg takkan habis. Tapi, sayang tu sayang sangat.
To ibu, sorry for being such an egoist to say i love you but all i can say only Allah knows much I love you and I willing to take care of you forever. I really do. But i know i will never be good enough. Takkan pernah jd seorang anak yang sentiasa memuaskan hati ibu dan ayah, Takkan pernah dpt jd anak yang membanggakan dan takkan pernah dpt jd yg paling baik. Idk why, At this moment, i cry a river when I'm doing this for you. ya Allah
On you upcoming birthday this 30 January, tlg tau takde dah orang yg paling bermakna except you. Mintak maaf minta ampun, selalu takde masa ibu sedih, sakit, bosan. Mintak maaf mintak ampun, selalu tk buat apa yg disuruh, selalu melawan selalu tak bersependapat dan mintak maaf mintak ampun sebab jadi anak yang paling banyak buat dosa.
But, in…

Suka sebab?

Image
(maybe one day i will stare at this picture and say Ya Allah muka aku hahaha) :D
Assalamualaikum. Kita berjumpa lagi dalam episode hari ini. Sajalah nak bagitau gambar ni masa Decom Dinner haritu, and i was 19 heeeee suka sukaaaaaaaaa ahaks!
Sambil sambil dengar lagu Barakallah by Maher Zain ni (feeling nak kawen sangat) ecehhhhh gituu. Eh takde lah I'm not listening to any song sebab macam suka lah dengar bunyi bila tengah menaip tu boleh la rasa macam journalist gituu kan. hiks! oh ya, topic yang bakal dihuraikan dari seorang perempuan bernama ommi maisarah harini ialah 'kenapa suka blog' :>
First and foremost, blog ni macam membantu gak lah kalau ada perasaan yang tak sedap tu tengah kusut dalam otak ni kan taktau nak timbus kat mana, maka boleh laaa curah kek sini haa. Tapi sebenarnya takdala macam bila tengah stress tu terus on blog, hahaha setahun dua tiga kali je memandang faktor hidup yang busy manjang sekarang ni macam tak selalu sangat dah bukak blog ish mema…

ye ni pasal awak!

Image
Assalamualaikum. Penyakit nak update blog ni datang lagi lah, sorry i can't help. Like i always said, my blog my rules laaaaaa ehekehek. Okay, hangpa tau tak sekarang waktu jam pukul brapa? 5:45am. Gimme that SHOCK-LIKE-WANT-TO-DIE FACE , hahahaha takpe suka hati den ah nak tidur pukul brapa kan. macam jenis aku ni suka bangun lewat tidur lewat hihi sebab duk pk masa bujang ni je la dapat bangun lewat pon. kann? ya ampun kalau mak mertua nak buat suprise dtg rumah ni mesti dia yang surprise, takpasal pasal kena reject 😭😭 sorry mak mertua 🙏🏻

ehh? actually im away far from the topic. okay, focus! nampak tak gambar perempuan amat bahgia kek atah nun? haaaaaaaa itu saya la hikkkk! ( takboleh upload gambar awak nanti orang lain sapu) eh? too much en? hahahahahaha you know what, that picture was taken on my 19th birthday. Ya Allah, hanya Allah saja yang tahu macam mana rasa bahgianya ada orang (selain dari family) berusaha bersungguh sungguh nak celebrate nak suprise kan kita. that…

Dengar sini !!!!!

Image
May I start with Assalamualaikum :) Siapa tak jawab berdosa tau! Haha :D  Okay guys, so here we are closer to start a brand new day, new year, new chapter of our life right? I'm a little bit curious wondering what will happen next? feeling nervous to wait the journey that i will go thru and syukur Alhamdullilah kepada Allah sb dia beri peluang lagi ha nak bernafas nak tidur nak makan nak jalan jalan nak belajar. Banyak sangat dosa 19 tahun hidup ni but still He give me like 10000000000000 chances so that boleh la mohon banyak banyak diampunkan dosa dan i must to admit that i still have time macam mana nak jd a better person, (eceeeywah) and i still have time to cheer up myself (yayyyy!) hahah happy kan diri sendiri and appreciate orang sekeliling.
Tahun 2016 ni takda dah tahun nak tunggu2 orang, nak nangis2 pukul 4-5 pagi eh takda dah sb that was sooooo 2015 😁😁😁😁😁😁😁
Listen! siapa siapa yang terbaca post ni (tadi dah bg link dekat wc and fb kan), if you know who i am and i h…

untuk sekali

Selama 18 tahun ni.
untuk sekali nak rasa buat sesuatu tanpa fikir orang. ikut kehendak sendiri, kemahuan sendiri kepuasan sendiri.
tak perlu fikir perasaan orang, orang tu marah orang ni tak puas hati orang tu tak suka. TAK PERLU --'teringin nak bahagia bila buat sesuatu tu. tapi selama ni hanya buat sesuatu untuk orang, sebab orang, hanya kerana orang.sampai bila?kalau belum kawin dengar cakap family. terima family kongkong. (fr good sake) but bila kau dah remaja eh kemon lah. nanti kau dah kawin, suami kau pulak kau kena taat. untuk sekali, faham aku please.

belum pasti

kau leka dok ingat dia,
kau asyik sebut nama dia,
kau selalu ber angan kau akan jumpa dia,
Tapi, kau yakin dia jodoh kau?kau selalu mimpikan dia,
selalu harapkan dia datang, Tapi, kau yakin dia akan datang?kau tak peduli apa kata orang,
dari dulu dan sekarang sikit pon perasaan dan anggapan kau kt dia tak pernah berubah, walaupon dia pernah maki kau, ignore kau, layan kau teruk.sedangkan dia? Baru dengar cakap orang, dah layan kau tak ubah macam kau ni orang asing bagi diausaha dia bahgiakan kau tu sikit, tempoh dia hepi kan kau tu sekejap cuma. Tapi, kenapa kau tak pernah lihat dan pandang semula segala sakit luka pedih tahi yang dia campak kat kau? Sedarlah perempuan, kau hanya perempuan. Yang harus bersama dengan orang yg sayang kau, bukan orang yg kau sayang bersunggu bagai nak mati macam ni.Kalau sekarang pon hanya airmata yang temankan kau, esok lusa tahun depan?

tak cukup kenal

ada satu perasaan tu yg aku tak suka akan datang bila aku sedar satu benda tentang aku dengan dia.bila dia yang dah jadi penghuni hati kau, yang kau rasa kau cukup kenal dia. tapi, rupanya tak. bila kau stalk life dia, kau dapat tahu yang kawan kawan dia lebih kenal dia dari kau. lebih tahu apa yang dia suka, apa yang dia tak suka, apa yang dia phobia. macam mana perangai dia sebenarnya, macam mana dia layan orang lain sangat berbeza dengan cara dia layan kau. Ya, mmg berbeza tu bagus sbb kau lebih special dari kawan dia yang lain. Tapi, perbezaan tu membuat kau rasa kawan dia dapat layanan jauhhhhhh lebih baik dari yang kau terima.Demi tuhan, aku sakit hati, aku cemburu. Sampai aku rasa 'kan best kalau aku hanya kawan dia ja' ya Allah, sesungguhnya perasaan cemburu ni membunuh diri sendiri.sebab?
Pada akhirnya kau yg melutut jatuh, sedih kecewa dengan semua yg dah kau korban kan semua yg dah kau buat. Walaupon kau tak minta balasan, tp jauh di sudut hati kau ingin dia harga…